62

Vzdrževanje in čiščenje

Vzdrževanje in čiščenje korit BLANCO iz nerjavnega jekla

Dnevno čiščenje

Za vsakodnevno čiščenje korit zadošča voda in običajna kuhinjska čistila. Ostanke vodnega kamna, maščobe in trdovratne madeže pa boste najlažje očistili s čistilnim sredstvom BLANCOPOLISH, ki daje površinam visok sijaj in odbija vodo.
Pri novih koritih se pri uporabi običajno pojavijo raze. Po 2 do 4 tednih nege s čistilnim sredstvom BLANCOPOLISH in gobico za čiščenje nerjavnega jekla, se površina korit utdi in pridobi za nerjavno jeklo običajno patino.

Čiščenje SILGRANIT®-a

SILGRANIT®  je zelo enostaven za čiščenje. Madeže in sledi uporabe je možno odstraniti s sredstvom za ročno pomivanje posode in grobim delom kuhinjske gobice. Pri trdovratnejših madežih pa uporabite citronsko kislino ali kis za vlaganje. Učinek je hitrejši če kislino nanesete na površino in jo po 5. minutah previdno polijete z vrelo vodo. Po tem korito očistite s kuhinjsko gobico, izperite in obrišite do suhega.

Ali se s časom barva SILGRANIT®  korit spremeni?

Korito je vlito iz enotnega materiala, zato je njegova barva po vsej debelini enotna. Pri običajni gospodinjski uporabi spremembe barve niso običajne, tudi pri direktnem izpostavljanju soncu ne. Barva se lahko spremeni le če na korito položite posodo, ki presega temperaturo 280°C. Dno posode, ki jo vzamete iz vroče kuhalne plošče, ima lahko tudi 400 do 600°C.

SILGRANIT® odlikuje 7 patentov. Ta material je odličen in poseben v svetovnem merilu. To potrjujejo tudi 3 certifikati kakovosti inštituta LGA Nürnberg, Nemčija.
© 2024, PMF d.o.o. | O piškotkih